Prepaid internetten met een data simkaart

2022-05-03
PrepaidSimkaart

Je smartphone gebruik voor het internet is vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Zo een 20 jaar geleden was dit nog nieuw en spannend; nu is het gebruikelijk. Wat echter wel veranderd is, is de manieren waarop je kunt internetten. Zo kun je nu een mobiel abonnement afsluiten, maar ook gebruik maken van prepaid data. Hierbij is er steeds meer interesse in een data simkaart.

Waarom een data simkaart?

Kort gezegd past een data simkaart perfect bij de huidige telecom trend: steeds meer mensen kiezen voor mobiele data, terwijl men minder belt en sms’t. We willen altijd tot het internet verbonden zijn, terwijl een sms versturen tegenwoordig voldoende alternatieven heeft (alternatieven die dus op het internet gebaseerd zijn). Een kaart waarmee je alleen kunt internetten is nu dus meer gewild dan ooit.

Geen telefoonnummer

Een belangrijk kenmerk van een prepaid data simkaart, is dat deze geen telefoonnummer bevat. Dit is dan ook niet nodig, want je hebt de kaart alleen nodig om gebruik te maken van het internet. Wil je toch wel kunnen bellen en sms’en, dan kun je de data sim eventueel ook als tweede simkaart gebruiken. Ondersteunt je smartphone dual sim, dan kan dit gewoon tegelijk met je andere simkaart.

Opwaarderen door middel van bundels

Met een data simkaart heb je voordelig prepaid internet. De kaart werkt met prepaid bundels. Het grootste verschil met andere bundels, zowel in het geval prepaid als bij een abonnement, is dat je met een data sim nooit je MB’s kwijtraakt. Ook wordt de kaart nooit geblokkeerd. Dit zijn unieke voordelen.

De bundels zijn dus niet slechts 30 dagen geldig (zoals met de meeste andere prepaid internetbundels), en je raakt nooit data kwijt.

De voordelen van prepaid internet

Een data sim is een vorm van prepaid internet. Maar waarom zou je hier überhaupt voor kiezen, in plaats van het afsluiten van een mobiel abonnement? Hiervoor zijn meerdere redenen. Hieronder lees je de belangrijkste voordelen van prepaid internet.

  • Maak je niet veel gebruik van mobiel internet? Bij weinig gebruik is prepaid voordeliger dan een abonnement voor je telefoon.
  • Prepaid internet is geschikt als tijdelijke oplossing, bijvoorbeeld tijdens het wachten op je simkaart van je nieuwe abonnement of wanneer je tijdelijk geen WiFi hebt.
  • Je sluit met prepaid geen contract af, en bent dus flexibel.
  • Het is makkelijker om naar een andere provider over te stappen.
  • Je hebt geen vaste kosten.

Dankzij deze voordelen blijft prepaid internetten, waar een data simkaart onderdeel van uitmaakt, altijd interessant.